יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

חמישי - בשר ויין



חמישי בערב התכנסנו על מנת לאכול בשר ובעיקר על מנת לשתות.
גולת הכותרת של הערב היה הקצרין 2004 שהגיע באדיבות ייקבי גולן.


ירדן קצרין 2004
עם תווית היין היקר בישראל (330 ש"ח בהשקה) הקצרין הוא פשוט יין מצוין. גוף מלא, עשיר, מלא פרי,
אף מדהים - החבילה השלמה. הקצרין 2004 הושק לפני כחודש ועם חלון שתייה שמתקרב ל 2020 מדהים יהיה לטעום אותו עוד כמה שנים. קנייה שהיא סוג של השקעה. מחירי הקצרין מאמירים
במהירות לאיזור ה 4 ספרות.

הרי גליל יראון 2004
מדהים. יין שנותן אולי את התמורה הטובה ביותר. גרסת ה 2005 נמכרת בכ 90 ש"ח והוא בפירוש
יין שנותן תמורה מלאה ואך יותר מכך. אף חזק, גוף בינוני פלוס, פרי חזק, מעט שוקולד נותנים חבילה
מאוזנת היטב. לקנות.
עמד במבחן החשוב מכל - 5 שתיינים, 5 בקבוקים פתוחים - נגמר ראשון.

שרי דון גוויידו פדרו חימנז 20 שנה
זו לא טעות. שרי שיושן 20 שנה. גוף כבד, סירופי, רמת מתיקות גבוהה - לטעמי גבוהה מדי.
אני לא אהבתי אבל נרשם כהצלחה אצל אחרים.

ויתקין פטיט סירה 2005
הפתיע לטובה. גוף בינוני, אף טוב. חמיצות נעימה. הצלחה. טעים, נגיש - עולם חדש.

כרמל פטיט סירה 2005 הסדרה האזורית
דוגמה מצוינת לפאק בייצור. אוויר שחדר דרך הפקק, חמצן את הבקבוק והפך אותו לדוגמה ליין
שהחמצן יותר מאשר ליין לשתייה.


זה מה שהיה לליאור לכתוב על הטעימות - http://drinking.wordpress.com/2009/03/27/wines-3/


בנוסף, כיאה לכל ערב שתיה, אי אפשר בלי וויסקי -
איילה מיסט : לפרויג צעיר. best value
נטעמו גם Glenlivet 18, Hennessy VSOP,Van Goch double espresso

ואם וויסקי, לא נעשן סיגרים?
אז תומר דאג לנו לאספקת סיגרים , פארטגס D4. מצוינים. ישבו נהדר לסיום הערב.

אם אוכלים, לא יהיה קינוח?
אז מיכל דאגה לנו לקינוח עם אלתור למתכון של אהרוני. קינוח שוקולדי מוקפא, עם קצפת, אגוזים
ותותים למעלה, נבלעו ללא הכרה והיוו סיום מושלם לערב\לילה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה