יום שני, 14 בנובמבר 2011

מבקבקים את בטי

אז הגיע הזמן לבקבק את בטי.

בטי בושלה ב 6/11 ואמורה לענות על מספר בעיות שהתגלו באנג'י - גוף, גזים.

ההכנות לביקבוק התחילו בשטיפת הבקבוקים. לכך הובא "עץ" לייבוש הבקבוקים.



כמובן שאי אפשר לעשות משהו בלי לשתות קצת....




התסיסה הסתיימה בצפיפות של 1.016 (FG), מה שלאחר חישוב תהליך התסיסה אמור לספק בירה באחוז אלכוהול של 4.6%.


לקראת הביקבוק בצעתי חישוב שונה של הוספת הדקסטרוז (לגיזוז) לעומת הפעם הקודמת.
החישוב הנוכחי לוקח בחשבון שיש כמות גזים מסוימת במיכל התסיסה וכי אין צורך להוסיף כמות גדולה של דקסטרוז.
הכמות שהוספתי בפעם הקודמת הייתה 119 גרם דקסטרוז על 17 ליטר.
הכמות שהוספתי הפעם היא 77 גרם דקסטרוז על 21 ליטר.
זה אמור לשנות באופן מהותי את הרכב הגזים בבקבוק.


נרשמה התלהבות מהבירה גם ללא הגז (יש בה אחוז נמוך ביותר של גזים כבר עכשיו).
הבירה עושה רושם טוב, אני מקווה שהיא תהיה מוצלחת בכל הפרמטרים.


טעימות ראשונות צפויות בעוד 3 שבועות, עד אז נתעסק עם בישולים נוספים והחלטות שונות לגבי המשך הדרך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה