עוד אירוע טעימות ויסקי מצוין (האירוע מצוין, כן?) התקיים בשישי בנורמה ג'ין.
האירוע אורגן על ידי תומר, וכרגיל היה נהדר - המקום והאנשים שהצטרפו לטעימה בהחלט תרמו רבות להצלחות אירועים
אלו.
אז מה היה לנו? 6 ויסקים מ 2 מזקקות, חברה נהדרים, מקום מעולה, יבואן (א.ג.ת.ד) אחד והרבה מה להגיד.
המזקקות היו:
1. טומינטול מאיזור ספייסייד (פרטים על זה בהמשך)
2. גלקדם - היילנדס
קצת רשמים:
טומינטול 10 - יושן בחביות ברבן, 40%, מחיר לצרכן (צרחן במקרה הזה) 350 ש"ח (wtf?)
אף - מעט וניל, אגס ועץ קליל מאוד
פה - חמיצות קלה, מרירות קלה, מאוד שונה מהרושם שהתקבל באף, לא פירותי כמעט, שטוח וקליל, ללא פיניש משמעותי
שורה תחתונה - ויסקי פשוט מאוד, תמחור הזוי, האם מתאים למתחילים? אולי.
טומינטול 12 - 18 חודשים בחביות שרי אולורוסו, 40%, מחיר לצרכן 400 ש"ח
אף - שרי, מרגיש מחוספס, וניל
פה - שרי קל, מאוזן, פרי+וניל, פיניש קליל
שורה תחתונה - לא טוב במיוחד, לטעמי עוד פחות טוב מהקודם, מן הסתם לא מצדיק את מחירו.
גלנקדם 10 - 46%, ללא סינון ע"י קירור, ללא תוספת צבע, 450 ש"ח (????)
אף - וניל, מתקתקות, נעים ומבטיח מאוד
פה - אלכוהולי מאוד, פיניש קליל, רך ולא מורכב, מעניין מאוד
שורה תחתונה - חביב ולא יותר, עדיף מה 2 הקודמים
גלנקדם 12 - מהדורה מוגבלת, 20 חודשים בחביות פורט, 46%, ללא תוספת צבע, 600 ש"ח (אני מניח שהבנתם כבר...)
אף - מכת אלכוהול, סתמי מאוד, ייני מאוד, לא מבשר טובות
פה - מריר, מאוזן, פיניש טוב, מעט אגוזים וצימוקים, טוב
שורה תחתונה - וויסקי טוב+, כרגיל - לא מצדיק את המחיר.
טומינטול peaty tang - ללא גיל, לתת כבולי, 40%, 280 ש"ח
אף - כבול חזק באף (מישהו אמר חירייה?, מישהו אמר ביסלי גריל?), תרופתי מאוד, עושה רושם כחלק מאוד
פה - פרחוניות לצד כבוליות, חלק, עדין, הכבול מגיע חזק בתחילת הטעימה ומתחלף עם מעט פרי ומעט מאוד עשן
שורה תחתונה - ןןיסקי מוצלח מאוד, למרות שלמצוא וויסקי כבולי מספייסייד זה אכן מוזר וקצת לא מסורתי, לטעמי חובה לחובבי הכבול אם היה זול בכ 50-60 ש"ח ממחירו כרגע (שמועות אומרות שניתן להשיגו ב 220, במחיר הזה הוא קניה טובה).
טומינטול old ballantuan - לתת כבולי, 50%, ללא סינון ע"י קירור, 400 ש"ח (???)
אף - כבול חזק באף, תרופתי, עוצמתי מאוד, שרי, עישון קל לצד מתיקות, מעט פרי הדר
פה - פיניש ארוך יחסית, שוב עישון קל לאחר הכבול, מעט פרי הדר
שורה תחתונה - וויסקי טוב, שילוב מעניין בין כבול לעישון קליל, מעט אלכוהולי מדיי.
אז מה יש לי להגיד?
אני רוצה להעלות כאן כמה נקודות שבלטו בטעימה עצמה ודוברו רבות גם אחריה בדיון מעניין של פורום יין ואלכוהול בתפוז. שימו לב שכל התלונות הן כנגד היבואן עצמו.
נושא התמחור
כמו שבוודאי שמתם לב, רמת התמחור של הוויסקים גבוהה מדי, בוודאי בהשוואה לחלק מהמתחרים וביחס למה מקבלים עבור אותו סכום (בארץ, לא מחירי חו"ל). מה עומד מאחורי התמחור הנ"ל? האם שוב המדינה אשמה (מיסוי)? לדעתי - לא, או לפחות זו לא האשמה הבסיסית, כי כמובן שלמס יש כאן משקל. אם יבואנים אחרים יכולים למכור בתמחור הוגן יותר בקבוקים שווי ערך במחירי חו"ל לאלה, אין להאשים אלא את היבואן.
ואלי היבואן מנסה למתג כאן את המוצרים הנ"ל כמוצרי פרימיום? האם יש סיכוי לוויסקים ממזקקות לא מוכרות לקבל תגיות שכאלה? ההיסטוריה מוכיחה שבדרך כלל לא, למרות שזה לא גורף. אם לא יהיה בסיס יציב קשה לי לראות את ההצלחה של המותגים האילו.
בכל מקרה, במידה והיבואן לא החליט סופית על התמחור הסופי לצרכן, הייתי ממליץ לו לעבור ולקרוא מה אנשים שהיו חושבים על זה, אולי זה יאיר את עיניהם.
יחס היבואן לטעימה
לאורך הטעימה ישבו מציגים של היבואן בשולחן צדדי, ומלבד תשובות מדי פעם לשאלת המחיר, הם לא לקחו חלק פעיל בטעימה עצמה ולא בהצגת הפורטפוליו שלהם. לא רק לי זה נראה מוזר. אומנם הם העביר את שרביט ההגשה לתומר (שאני מעדיף אותו בתור מטעים על פני רוב המועסקים בשורות היבואנים) אבל עדיין הייתי מצפה למילה-שתיים מצידם.
מוזר.
אני ממליץ לכל מי שרצה ולא יכל להגיע הפעם, לבוא לטעימה הבאה - צפויות הפתעות (תומר?). פרטים בהמשך.
האירוע אורגן על ידי תומר, וכרגיל היה נהדר - המקום והאנשים שהצטרפו לטעימה בהחלט תרמו רבות להצלחות אירועים
אלו.
אז מה היה לנו? 6 ויסקים מ 2 מזקקות, חברה נהדרים, מקום מעולה, יבואן (א.ג.ת.ד) אחד והרבה מה להגיד.
המזקקות היו:
1. טומינטול מאיזור ספייסייד (פרטים על זה בהמשך)
2. גלקדם - היילנדס
קצת רשמים:
טומינטול 10 - יושן בחביות ברבן, 40%, מחיר לצרכן (צרחן במקרה הזה) 350 ש"ח (wtf?)
אף - מעט וניל, אגס ועץ קליל מאוד
פה - חמיצות קלה, מרירות קלה, מאוד שונה מהרושם שהתקבל באף, לא פירותי כמעט, שטוח וקליל, ללא פיניש משמעותי
שורה תחתונה - ויסקי פשוט מאוד, תמחור הזוי, האם מתאים למתחילים? אולי.
טומינטול 12 - 18 חודשים בחביות שרי אולורוסו, 40%, מחיר לצרכן 400 ש"ח
אף - שרי, מרגיש מחוספס, וניל
פה - שרי קל, מאוזן, פרי+וניל, פיניש קליל
שורה תחתונה - לא טוב במיוחד, לטעמי עוד פחות טוב מהקודם, מן הסתם לא מצדיק את מחירו.
גלנקדם 10 - 46%, ללא סינון ע"י קירור, ללא תוספת צבע, 450 ש"ח (????)
אף - וניל, מתקתקות, נעים ומבטיח מאוד
פה - אלכוהולי מאוד, פיניש קליל, רך ולא מורכב, מעניין מאוד
שורה תחתונה - חביב ולא יותר, עדיף מה 2 הקודמים
גלנקדם 12 - מהדורה מוגבלת, 20 חודשים בחביות פורט, 46%, ללא תוספת צבע, 600 ש"ח (אני מניח שהבנתם כבר...)
אף - מכת אלכוהול, סתמי מאוד, ייני מאוד, לא מבשר טובות
פה - מריר, מאוזן, פיניש טוב, מעט אגוזים וצימוקים, טוב
שורה תחתונה - וויסקי טוב+, כרגיל - לא מצדיק את המחיר.
טומינטול peaty tang - ללא גיל, לתת כבולי, 40%, 280 ש"ח
אף - כבול חזק באף (מישהו אמר חירייה?, מישהו אמר ביסלי גריל?), תרופתי מאוד, עושה רושם כחלק מאוד
פה - פרחוניות לצד כבוליות, חלק, עדין, הכבול מגיע חזק בתחילת הטעימה ומתחלף עם מעט פרי ומעט מאוד עשן
שורה תחתונה - ןןיסקי מוצלח מאוד, למרות שלמצוא וויסקי כבולי מספייסייד זה אכן מוזר וקצת לא מסורתי, לטעמי חובה לחובבי הכבול אם היה זול בכ 50-60 ש"ח ממחירו כרגע (שמועות אומרות שניתן להשיגו ב 220, במחיר הזה הוא קניה טובה).
טומינטול old ballantuan - לתת כבולי, 50%, ללא סינון ע"י קירור, 400 ש"ח (???)
אף - כבול חזק באף, תרופתי, עוצמתי מאוד, שרי, עישון קל לצד מתיקות, מעט פרי הדר
פה - פיניש ארוך יחסית, שוב עישון קל לאחר הכבול, מעט פרי הדר
שורה תחתונה - וויסקי טוב, שילוב מעניין בין כבול לעישון קליל, מעט אלכוהולי מדיי.
אז מה יש לי להגיד?
אני רוצה להעלות כאן כמה נקודות שבלטו בטעימה עצמה ודוברו רבות גם אחריה בדיון מעניין של פורום יין ואלכוהול בתפוז. שימו לב שכל התלונות הן כנגד היבואן עצמו.
נושא התמחור
כמו שבוודאי שמתם לב, רמת התמחור של הוויסקים גבוהה מדי, בוודאי בהשוואה לחלק מהמתחרים וביחס למה מקבלים עבור אותו סכום (בארץ, לא מחירי חו"ל). מה עומד מאחורי התמחור הנ"ל? האם שוב המדינה אשמה (מיסוי)? לדעתי - לא, או לפחות זו לא האשמה הבסיסית, כי כמובן שלמס יש כאן משקל. אם יבואנים אחרים יכולים למכור בתמחור הוגן יותר בקבוקים שווי ערך במחירי חו"ל לאלה, אין להאשים אלא את היבואן.
ואלי היבואן מנסה למתג כאן את המוצרים הנ"ל כמוצרי פרימיום? האם יש סיכוי לוויסקים ממזקקות לא מוכרות לקבל תגיות שכאלה? ההיסטוריה מוכיחה שבדרך כלל לא, למרות שזה לא גורף. אם לא יהיה בסיס יציב קשה לי לראות את ההצלחה של המותגים האילו.
בכל מקרה, במידה והיבואן לא החליט סופית על התמחור הסופי לצרכן, הייתי ממליץ לו לעבור ולקרוא מה אנשים שהיו חושבים על זה, אולי זה יאיר את עיניהם.
יחס היבואן לטעימה
לאורך הטעימה ישבו מציגים של היבואן בשולחן צדדי, ומלבד תשובות מדי פעם לשאלת המחיר, הם לא לקחו חלק פעיל בטעימה עצמה ולא בהצגת הפורטפוליו שלהם. לא רק לי זה נראה מוזר. אומנם הם העביר את שרביט ההגשה לתומר (שאני מעדיף אותו בתור מטעים על פני רוב המועסקים בשורות היבואנים) אבל עדיין הייתי מצפה למילה-שתיים מצידם.
מוזר.
אני ממליץ לכל מי שרצה ולא יכל להגיע הפעם, לבוא לטעימה הבאה - צפויות הפתעות (תומר?). פרטים בהמשך.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה