יום שלישי, 7 בפברואר 2012

טעימות עיוורות - פורטרים וסטאוטים

טוב, לא בדיוק, היו עוד כמה דברים שקשה להגדיר אותם בדיוק מירבי כפורטר או סטאוט.
ההזמנה לטעימה הגיעה משחר מ beer and beyond והיא התקיימה בשר המשקאות.
8 טועמים, 16 בירות שונות ומשונות, מסקנה אחת.... אין.
טוב, לא באמת חשבתם שקל כל כך להגיע למסקנות בצורה הזאת.
טעימה עיוורת מהווה סוג של בעיה. מה המדד הנכון לשיפוט? מה מקור ההשוואה? האם הנטייה בטעימה מסוג זה מקלה על הבירות הנטעמות או דווקא מקשה עליהם. האם הבירות הראשונות מקבלות ציון עדיף על הבאות אחריה או האם דווקא האחרונות סובלות? וכך הלאה.



הטעימה עצמה אורגנה כך שבכל סיבוב היו 2 בירות, לפי בחירתו של שחר, סה"כ 8 סיבובים.
ברוב שלבי הטעימה לא התחלקנו במסקנות האישיות שלנו לגבי הבירות, אם כי קשה היה להתעלם מהבעות הפנים וקולות של אחד מהנוכחים, שלא ננקוב בשמו. לפי ההתרשמות שלי לא היו קיצוניות יתר ברשמים שלנו לגבי הבירות. כמובן שהיו בירות שחלקנו אהבנו יותר וחלק מעט פחות, עדיין הטעם האישי משחק כאן תפקיד חשוב.

דירוג הבירות התבצע על סמך 5 פרמטרים וציון לכל סעיף.
הציונים ניתנו בסולם של 1-10 לכל פרמטר, אך הם עברו שקלול לציון ע"פ ratebeer (שמקנה משקל שונה לכל פרמטר) על ידי המשתתפים.
אז מי הצליח לנחש מה היה בטעימה? אביתר (שר המשקאות) ובגדול. כ 60% הצלחה, זו תוצאה מעולה בכמות כזאת של בירות. שאפו.

אז הנה ההתרשמות שלי מהבירות +ציונים. מתחת לציון יש מספר מילים שכתבתי לעצמי תוך כדי ומתחת להן שם הבירה שנטעמה (בדיעבד).


Final (1-5)
Overall(1-20)
Palate(1-5)
Flavor(1-10)
Appearance(1-5)
Aroma(1-10)
#
3
12
3
6
3
6
1
מעט טעמי עישון
יאנגס שוקולד סטאטוט 
3.3
13
3
7
3
7
2
חלשה, בהירה וצלולה, קלה מאוד 
סמואל אדמס בלק לאגר 
3.8
16
4
9
2
7
3
כשות חזקה באף, קפה, מרירות טובה, סיומת טובה 
אלכסנדר בלאק 
3.2
14
3
7
2
6
4
עישון, סיומת ארוכה 
Isis black ale 
2.5
10
2
5
3
5
5
עדין וחלש, תפוח חמוץ 
שפירא outmeal stout 
4
17
4
7
4
8
6
מוגזת מאוד, פרי באף, מרירות גבוהה, קליה  
Stone smoked porter 
4
16
4
9
4
7
7
קליה עדינה 
נגב פורטר 
3.5
14
3
7
4
7
8
עישון חזק, קשה לעיכול 
אסיף – שחרחורת מפתיעה 
3
12
3
6
3
6
9
קפה, לא מאוזנת 
אבשי סטאטוט 
1.6
7
1
3
2
3
10
סלמון(?), עישון, רעה 
ליבירה פורטר 
4
16
4
9
4
7
11
מרירות טובה, סיומת נעימה 
קופר'ס extra stout 
3.1
13
3
5
3
7
12
ריח מוזר ,אלכוהולי 
ברוקלין בלאק שוקולד סטאוט 
3.4
14
2
8
4
6
13
חלשה, קלה, פשוטה וחביבה 
גליל סטאוט 
3.9
16
4
8
4
7
14
מריר, קליה קלה, קפה, טובה מאוד 
מלכה כהה 
3.6
14
3
7
4
8
15
קפה,קרמל – הרבה טעמים, טובה 
אוהרה סטאוט (לבן) 
1.9
8
2
3
2
4
16
לא טובה, טעמי לוואי 
סמואל אדמס אימפיריאל סטאוט 

כך נראתה המרקקה בסוף..........



2 תגובות:

  1. טעימה עיוורת זה מוזר, כי לשתות בלי הקשר זה מוזר. אין תוית, אין סיפור, אין זיכרון - נשארו רק החושים שגם עליהם אי אפשר באמת לסמוך.
    אביתר הפליא אותי - איך הוא הצליח לזהות?

    השבמחק
    תשובות
    1. לחלוטין מוזר. זה מפתיע כל פעם מחדש.
      אביתר - אין לי מילים.

      מחק