יום רביעי, 28 במרץ 2012

טעימת בירות אביביות

בשישי האחרון נערכה טעימת בירות אביביות בנורמה ג'ין.
את הטעימה העביר שחר הרץ מ beer and beyond.



אז מה זה בירות אביביות? האם בכלל יש דבר כזה?
לא. לפחות לא נראה לי. אולי ריח של פריחה? שאלה טובה.
ובירות חורפיות? האם בירה כבדה, אלכוהולית, עונה להגדרה הזאת?
האם בירות קיצייות הן בירות קלילות ?
בקיצור - כל עוד יש סיבה להתכנס ולשתות בירה - מה זה באמת משנה?

southern star - טקסס, בסגנון ביר דה גארד (צרפתי\בלגי), בירת בוטיק. באף הרבה הדר, בפה לתת
 כבד, מרירות מעודנת, סיומת קצרה, טעם לוואי (מתכתי? אולי). סה"כ חביבה ופשוטה.

2 brothers, בירה בשם ebelweiss, לא מתובלת. באף ציפורן ווניל, בפה וניל, חיטה, שמרים ואף
עישון קליל. בהירה מאוד, קצף יפה, בירת חיטה קלילה. טובה יחסית. אותי היא הפתיעה.

אביטה בוק - ניו אורלינס, בוק עונתי, 6.5%, באף מעט חמיצות שמסווה את השאר. בפה מרירות קלה,
יובש גבוה, אלכוהולית בפה. דיי משעממת.

williams brothers, alba - סקוטלנד, עושה שימוש במתכונים עתיקים. משיגה את המרירות שלה בעשבים
שהיו בשימוש לפני מאות שנים. לפי מתכון ויקינגי (?!), שימוש בענפי עץ אורן, אשח והדס, 7.5%. באף
פרחים חזקים, לתת, מאוד ייני. בפה עץ, שרף, קרמל, מלווה כל טעימה, חמיצות גבוהה מאוד. שונה מאוד
ממה שאנחנו מכירים. בירה טובה ושונה, לא מתאימה לכל אחד.

hennepin, אומגן, ניו יורק - סזון בלגי, 7.7%, ארומטית מאוד, לא כשותית. באף הרבה לימון, בפה חמיצות
גבוהה, מרירות קלה, רמת האלכוהול הגבוהה כמעט ולא מורגשת, מאוזנת מאוד. בעלת ראש קצף
גבוה ויציב. סה"כ בירה טובה מאוד.

peak IPA - פורטלמד, מיין. בירה אורגנית, 7.1%. באף מאוד פרחונית ועשבונית, ריחות אננס ומנגו.
בפה פירותי מאוד, מרירה, מעט טעם נחושתי. בסה"כ הטעם מאוד מאכזב לעומת הריחות שהיא מפיצה,
מעט לא מאוזנת, חסרת גוף.

stouds, double IPA - פנסילבניה, אדמסטון. באף מאוד ארומטית, ריחות תפוז, כשותית מאוד.
בפה מעט אלכוהולית, לא מאוזנת, מאלטית מאוד, מרה מאוד, כבדה.


סה"כ אירוע נחמד מאוד, עוד סיבה מצויינת לשתות בירה - מה יכול להיות רע?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה