יום רביעי, 11 בינואר 2012

Beers 2012 - רשמים



איזה כיף!
כמה בירה ראיתי ושתיתי.
הביקור בתערוכה היה הצלחה. פגשתי הרבה אנשים מעניינים, דיברתי על בירה, טעמתי, הרחתי, שתיתי בירות טובות יותר
וטובות פחות, בירות "רגילות", בירות ניסיוניות, משקאות אחרים (קוקטיילים, סיידר, תמד) - בקיצור, הרבה.
המקום היה עמוס אבל במידה, היה אפשרי להסתובב יחסית בחופשיות ולקבל יחס. אני מאמין שביום הפתוח לקהל הרחב
יהיה הרבה יותר קשה לעבור בין כולם, לדבר ולהתרשם.
בנוסף, הועברו הרצאות על ידי שחר הרץ, מ Beer And Beyond, רק השקפתי מהצד, היה נראה מעניין מאוד.



הסתובבתי עם מחברת וניסיתי לרשום מה שתיתי וקצת רשמים. זה לא ממש מסודר, היה קצת קשה לעמוד בקצב ובשלב
מסויים הדברים הפכו לשורה תחתונה - טעים\לא טעים.
היו שם לא מעט בירות מסחריות "רגילות", השתדלתי לא לשתות אותן, גם ככה היה המון בירה.

הרשמים להלן הם לפי סדר הטעימה שלי, זה יהיה ארוך.....
אני אסמן בצהוב את הבירות הטובות ואדום את הלא טובות (לטעמי). כל השאר יישארו בגדר כל השאר.
נתחיל:

אחוזת בית
 - לאגר-  אדמדם, עכור, מתקתק, הרבה פרי, מעט הדרים באף, גוף חלש ומעט חסר, מרירות חלשה. בירה בינונית מאוד.

ליבירה
- פורטר, קפה עם שוקולד באף, בפה מזכיר ממתק שוקולד וקפה (מישהו אמר וורטרס אוריגינל?), מעט דבש בפה. טובה,
אבל זכרתי אותה טובה יותר.

סלרה
- dark bitter - אדמדמה, המון כשות באף, טעם מעודן ומפתיע, סיומת מרירה במידה, בירה טובה מאוד.
- pale ale - אף חלש, חסרת טעם כמעט, לא אהבתי.

tura
- סיידר תפוחים, מתקתק, אלכוהולי במידה, חביב מאוד.

העץ הבודד
- california steam ale - פירותי מאוד באף, מרירות קלה, מאוזנת מאוד, סיומת נעימה. טובה מאוד.
- pomegrante ale- בירה שעברה תסיסה שניה עם רימון וסילאן, מרירה, עכורה, כבדה, אלכוהולית מאוד, סיומת ארוכה, טובה.

Gophers
- klobaska, smoked dark ale - אייל כהה, מעושן מאוד, העישון מזכיר נקניק כבד. הבירה תעבוד טוב הרבה יותר
כליווי לאוכל מתאים. מעניינת מאוד.

מבשלת השחר
- IPA - קלילה, גוף בינוני, מאוזנת מאוד, שילוב טוב של מתיקות ומרירות. טובה מאוד.
- stout - לא טעים. לא מאוזנת, התקפת טעמים בלשון, שונה מאוד מסטאוט שגרתי.
- חיטה - חביבה מאוד (ואני לא חובב בירות חיטה), גוף בינוני, טעמים מורכבים בלשון.

עליית הגג
-חיטה - מאוזנת מאוד, מזכיר מסטיק, בירה טובה.
- red ale - פרחונית מאוד, מאוד מזכירה את מה שברוקלין עושה אבל עם יותר מרירות, סיומת חלשה וקצרה. בירה
מצויינת.
- מרווה - כן, בירת מרווה (!!). שונה, מאוד. מאוזנת, המרווה שולטת אבל לא משתלטת על הבירה, סיומת בינונית וטובה,
בירה טובה.
- truman xp - הדבר הראשון שעלה לי לראש היה ... חלודה. מעט חמצמצות בפה. not my cup of tea .
- dark and stormy - קוקטייל מבוסס בירת ג'ינגר. ג'ינגר חזק באף ובפה. חביב.


טקוונביר
- american pale ale - לא מתוקה מדי, מרירות טובה, מאוזנת, סיומת קלה, בירה טובה.
- coffee stout - ריח קפה חזק באף, טעמי קפה עזים בפה. מזכיר מאוד רכז אספרסו (שאני מניח שהיה שימוש בפולי
אספרסו ולא באספרסו עצמו). חלשה יחסית, גוף בינוני, בירה טובה.
mead - תמד, מבוסס דבש אקליפטוס, ללא גלוטן, דבש חזק בפה ובאף בתוספת אשכוליות והדר. מעניין מאוד.

לול
- סטאוט - לא מאוזן, חסר מרירות, מעט מעושנת מדי. בירה סבירה.

גבעתיים
- amber - חלשה, פשוטה ולא מורכבת, ללא סיומת מורגשת. מזכירה יותר מדי בירות מסחריות סתמיות. לא טובה.
- dubble - חמיצות מורגשת, לא מאוזנת, מרה, סיומת בינונית, גוף טוב. סבירה עם פוטנציאל טוב להיות טובה יותר.

פפו
- תרצה (סטאוט) - לא מאוזנת, חלשה. לא טובה.
- תמרה (pale ale) - מתיקות מעודנת, חסרה מעט גוף וסיומת, טובה יחסית.

אביר
- לאגר - לאגר שונה שמזכיר ipa, ריח כשות חזק באף, לא מתקתקה מדי, שילוב מעניין מאוד. בירה טובה.

שפירא
- pale ale - הרבה הדרים באף, שילוב טוב של חמצמצות ומתיקות. טובה.
- מהדורה חורפית, pale ale - מורכבת מאוד, שימוש בשבבי עץ שהושרו בג'ק דניאלס, טעמי העישון משתלטים על
הבירה, סיומת בינונית. בירה חביבה.
- outmeal stout - טעמי קפה וקליה טובים, גוף בינוני חלש, סיומת טובה מאוד, גיזוז גבוה יחסית לסטאוט, בירה טובה
מאוד.

הדובים
- Ipa - מאוזנת, מתקתקה, מרירות מדוייקת, מעט פרי וכשות באף. בירה טובה מאוד.
- Indira, Ipa - כשות ופרי חזקים באף, מורכבת מאוד, הדרים. בירה מעולה. הטובה ביותר שהייתה.

אלכסנדר
- בלאק, סטאוט - חלש יחסית, גוף חלש, טעמי עישון קל, מרירות חזקה. סטאוט סביר.

isis
- סטאוט - ראו אלכסנדר בלאק, מינוס מרירות, לא טובה.

רונן
- הכהה המרושעת - הייתי חייב לשתות אותה שוב. שתיתי אותה לא מזמן ואהבתי. ראש קצף חזק ויציב, שוקולד ועישון
קליל, מאוזנת מאוד. טובה מאוד.

Pavo
- Ipa  - מוזרה ושונה. טעמי דבש, חסרת מרירות. לא טובה.
- tripel - שוב מוזרה ושונה, בלגית טיפוסית, חסרת איזון. לא טובה.


יצא הרבה בירות, לא?
מעניין לראות שיש מבשלות שלצד בירה מעולה יש להם גם בירות טובות פחות (חלקן משמעותית), אבל זה טבעי מאוד.
יאללה, לנוח.



6 תגובות:

  1. תודה על התגובה הנחמדה! רק תיקון קטן - קלובסקה היא לא סטאוט בכלל, איל כהה בלבד, אפילו לא כהה מדי

    תודה

    סשה
    Gopher's Beer

    השבמחק
  2. סשה, תודה על התיקון. עדכנתי.

    השבמחק
  3. אהלן מתי
    אחלה פוסט, שמח שנהנית מרוב הבירות שלנו, למרות שמפתיע אותי תגובתך לטרומן XP מכיוון שקיבלנו עליה תגובות מאוד מאוד חמות לאורך התערוכה.
    היה כיף לראות אותך ולהטעים אותך, מקווה שבקרוב תהייה לי ההזדמנות לטעום גם מהבירות שלך...
    נמרוד

    השבמחק
    תשובות
    1. נמרוד, מי כמוך יודע שעל טעם ועל ריח...
      אני אשמח לארגן משהו.

      מחק
  4. איך לר נפגשנו? פגשתי את כולם ולא אותך!!
    מבחינתי הסיידרים גנבו את ההצגה. אהבתי מאוד כמה מהם וקניתי גם את של טורא. מאוד חביב.

    הבירה הכי טובה לטעמי היתה ההודית המכוערת של מבשלת רונן. פשוט תענוג.

    השבמחק
    תשובות
    1. באמת מוזר, כנראה בגלל המעגל...
      למבשלת רונן יש אכן בירות מצויינות, אבל את רובן אני מכיר אז דילגתי עליהן.

      מחק