גם השנה התקיים פסטיבל הבירה של מטה יהודה.
השנה התארחו בפסטיבל מספר מבשלות מחוץ לאיזור מטה יהודה, אבל הבסיס (הרחב) של מבשלות מהאיזור בלט.
לא עברתי על כל הבירות שהיו שם והתמקדתי בעיקר באילו שאינני מכיר או בכאלה ששתיתי בעבר ורציתי לראות האם משהו השתנה.
טאקוונביר, APA -
פירותית מאוד באף, השימוש בקסקייד בולט מאוד.
בפה יבשה מאוד (FG נמוך מאוד - הפוך ממני), מרירות גבוהה בסיומת שמעט מאפילה על הטעם הראשוני בפה. לטעמי קצת יותר מדי, אבל אני לא נחשב מאוהבי הז'אנר. הבירה מאוד מאוזנת - למי שאוהב ipa/apa - הנאה מובטחת.
גל'ס, דאבל S, סטאוט -
ריח קפה חזק באף, ללא אזכור כמעט למתיקות שתבוא בפה.
בפה מאוד מתקתקה, טעמי שוקולד בולטים, מרירות נמוכה יחסית, אלכוהולית (7.1%), בעלת גוף בינוני מלא, sweet stout אמיתי. טובה.
מנו
מבשלה חדשה, בת חצי שנה ממושב מטע. שילוב של 2 חברה שמייצרים גבינות (אם אני לא טועה) שהתחילו לעסוק גם בבירה. דיברתי איתם קצת, חלקתי עימם חלק מהאבחנות שלי לגבי מה שהם עושים והסתבר שקלעתי בול.
סטאוט- גוף קליל, חמצמצות יתר (טמפ' תסיסה גבוהה מדי). סטנדרטית, הגזה קלה, לא טובה במיוחד.
Brown Ale - גוף בינוני, ללא ריחות מודגשים באף, סתמית משהו.
Pale Ale - פירותית באף, גוף טוב, בנויה נכון, לא מרגשת במיוחד, אבל התחלה טובה.
שמשון
סטאוט - גוף מצויין, סיומת קצרה וחלשה, מרירות עדינה (מאוד). בירה טובה, אבל מעט סטנדרטית.
ESB - מעט פירותית, גוף מצויין, מאוזנת מאוד. משיחה עם החברה שלהם עלה כי המתכון הבסיס הוא ה Fuller's ESB clone, מה אגיד - הצליח להם. טובה מאוד.
אביר האלה
deep soul - עם סילאן, בולט (מדי) בטעם, גוף בינוני טוב, מעניינת מאוד. מתוקה לי מדי.
בלאק אייס - עם כוכבי אניס. פורטר מחוזקת באניס. טעמי מנטה חזקים בפה, מתקתקות במידה, גוף בינוני גבוה נהדר\ ראש קצף יפיפה. טובה יותר מהקודמת, אבל עדיין מעט שונה.
מבשלת העץ הבודד
IPA - צבע זהוב בהיר, ראש קצף יפה. טעמי כשות חזקים (הניחוש שלי - הנכון - היה fuggle). טעמי מרירות לא נעימים, לא מאוזנת מספיק למרות סיומת טובה שמשפרת את המצב. לי היה נראה שתוספת של dry hopping יעשו פלאים לבירה.
California steam ale - לא ממש מכיר את הז'אנר. מעט תפוז באף, גוף טוב, מאוזנת יותר מקודמתה. בירה טובה וקלילה.
השנה התארחו בפסטיבל מספר מבשלות מחוץ לאיזור מטה יהודה, אבל הבסיס (הרחב) של מבשלות מהאיזור בלט.
לא עברתי על כל הבירות שהיו שם והתמקדתי בעיקר באילו שאינני מכיר או בכאלה ששתיתי בעבר ורציתי לראות האם משהו השתנה.
טאקוונביר, APA -
פירותית מאוד באף, השימוש בקסקייד בולט מאוד.
בפה יבשה מאוד (FG נמוך מאוד - הפוך ממני), מרירות גבוהה בסיומת שמעט מאפילה על הטעם הראשוני בפה. לטעמי קצת יותר מדי, אבל אני לא נחשב מאוהבי הז'אנר. הבירה מאוד מאוזנת - למי שאוהב ipa/apa - הנאה מובטחת.
גל'ס, דאבל S, סטאוט -
ריח קפה חזק באף, ללא אזכור כמעט למתיקות שתבוא בפה.
בפה מאוד מתקתקה, טעמי שוקולד בולטים, מרירות נמוכה יחסית, אלכוהולית (7.1%), בעלת גוף בינוני מלא, sweet stout אמיתי. טובה.
מנו
מבשלה חדשה, בת חצי שנה ממושב מטע. שילוב של 2 חברה שמייצרים גבינות (אם אני לא טועה) שהתחילו לעסוק גם בבירה. דיברתי איתם קצת, חלקתי עימם חלק מהאבחנות שלי לגבי מה שהם עושים והסתבר שקלעתי בול.
סטאוט- גוף קליל, חמצמצות יתר (טמפ' תסיסה גבוהה מדי). סטנדרטית, הגזה קלה, לא טובה במיוחד.
Brown Ale - גוף בינוני, ללא ריחות מודגשים באף, סתמית משהו.
Pale Ale - פירותית באף, גוף טוב, בנויה נכון, לא מרגשת במיוחד, אבל התחלה טובה.
שמשון
סטאוט - גוף מצויין, סיומת קצרה וחלשה, מרירות עדינה (מאוד). בירה טובה, אבל מעט סטנדרטית.
ESB - מעט פירותית, גוף מצויין, מאוזנת מאוד. משיחה עם החברה שלהם עלה כי המתכון הבסיס הוא ה Fuller's ESB clone, מה אגיד - הצליח להם. טובה מאוד.
אביר האלה
deep soul - עם סילאן, בולט (מדי) בטעם, גוף בינוני טוב, מעניינת מאוד. מתוקה לי מדי.
בלאק אייס - עם כוכבי אניס. פורטר מחוזקת באניס. טעמי מנטה חזקים בפה, מתקתקות במידה, גוף בינוני גבוה נהדר\ ראש קצף יפיפה. טובה יותר מהקודמת, אבל עדיין מעט שונה.
מבשלת העץ הבודד
IPA - צבע זהוב בהיר, ראש קצף יפה. טעמי כשות חזקים (הניחוש שלי - הנכון - היה fuggle). טעמי מרירות לא נעימים, לא מאוזנת מספיק למרות סיומת טובה שמשפרת את המצב. לי היה נראה שתוספת של dry hopping יעשו פלאים לבירה.
California steam ale - לא ממש מכיר את הז'אנר. מעט תפוז באף, גוף טוב, מאוזנת יותר מקודמתה. בירה טובה וקלילה.
תודה על הרשומה מתי. תמיד שמח מאוד לפגוש אותך ולשמוע תגובות והארות.
השבמחקמחכה לטעום מהבשורה המחובתת :)
אלכס