יום שלישי, 18 בדצמבר 2012

סדנת בירות חריגות

סדנת בירות חריגות.... איזו כותרת לטעימה המונחית שנערכה בשישי האחרון בנורמה ג'ין על ידי שחר מ Beer and Beyond.

מה זה בעצם בירות חריגות? הכוונה כאן היא לבירות שנעשה שימוש ברכיבים חריגים ולא מקובלים בהכנת הבירה. חלק מרכיבים אילו, כמו שתקראו, באמת חריגים. אחרים אולי פחות, אך עדיין לא נפוצים (וכנראה מסיבה טובה...).

למי שלא זוכר או לא קרא, תזכורת קטנה לבירה שבושלה לפני מספר חודשים על ידינו ומכילה... פופקורן.

כיאה לטייטל של "בירות חריגות עם מרכיבים מוזרים", רוב הבירות מגיעות מארה"ב, אם כי גם לנו נציגות קטנה בנושא.

אז מה היה לנו שם?

כנען - קימל - ישראל
אף - מעט דבש, תפוח. מזכיר סיידר.
טעם - חלש, מתקתק, מזכיר שרי. ללא מרירות. קרמלי מאוד. הקימל כמעט ולא מורגש.
מראה - חום עכור, כמעט ללא קצף.
זכרתי אותה גרועה יותר ממה שחוויתי בשישי, אבל עדיין, סבירה ולא יותר.

mamma mia - אורגנו, בזיליקום, עבניות, שום (בירת פיצה...) - אילינוי, ארה"ב
בירה מייצור מסחרי, אך ה"אגדה"(?!) מספרת שהיה שימוש בפיצה אמיתית בזמן ה mash. לי נראה שכרגע הם עושים שימוש בתערובת תבלינים, דומינו'ס סטייל...
מראה - כתום אטום, כמעט ללא קצף
אף - אורגנו ובזיליקום שולטים. קשה לטעות כאן בכוונת המשורר.
טעם - חלקה יחסית, טעמי הפיצה מורגשים בעיקר באפטר טייסט ששם הבזיליקום שולט. מימית מדי, מעט שום בטעם.
שונה, מוזרה ו.... לא טובה.

Abita - פקאן - 5.2% , ארה"ב
מראה - אדמדם ונחושתי, צלול
אף - שילוב של עץ ומתכת (בולט מדי לטעמי).
טעם - שטוחה מאוד, אגוזית במידה. סתמית מאוד.

captain lawrence pumpkin ale - דלעת (תבלינים כנראה בשימוש - פלפל אנגלי, קינמון, מוסקט, ציפורן) - ניו יורק, ארה"ב
מראה - ענברי, נחושתי
אף - מתקתק מאוד, מוסקט וציפורן באף, מעט (מאוד) דלעת.
טעם - מאלטית מאוד, קרמלית, מתקתקה במידה, מוסקט. חביבה מאוד.

Harpoon, Rye IPA - שיפון - בוסטון, ארה"ב
מראה - ראש קצף יפה, כתום נחושתי
אף - נהדר, פרחוני מאוד (כנראה מהכשות, זה עדיין IPA... סנטינל?)
טעם - מצויין. הדרי המידה, מתקתק ומר. סיומת ארוכה ומרירה עם מעט שיפון. יבשה מאוד.
בירה נהדרת , אין צורך להיבהל מהשיפון. מי שלא רגיל לטעמי השיפון לא ישים לב שהיא כאן.

Kona, pipeline porter - קפה - הוואי
מראה - כהה וצלול
אף - קפה קפה קפה. קשה להבחין מעבר לכך.
טעם - גוף חלש. קפה נעים בטעם. מזכיר מאוד ממתקי שוקולד וקפה בשילוב חמאה (וורטרס אוריגינל מישהו?). ללא כשות בסיומת.
בירה חביבה מאוד.
גם לארצנו הקטנטונת יש נציגות דומה בשילוב קפה בבירה - Taekwonbeer, של אלכס פוקס עם ה Dark crow coffee stout.

Flying Dog, oyster stout - צדפות - מרילנד, ארה"ב
מראה - כהה אטום, קצף יפה
אף - מעט מחומצן, שונה (קשה לשים את האצבע בדיוק למה....)
טעם - סטאוט רגיל, האפטרטייסט מסגיר שימוש במשהו שונה, שללא ידע מקדים, קשה יהיה לשים עליו את האצבע.


תחרות בירת סוף העולם
אז איזה רכיב זוכה כאן בתואר הרכיב המוזר ביותר? איזו בירה הייתם רוצים לנסות בעצמכם?
אני אנצל את הפוסט הזה כדי להניע כאן תהליך.
תהליך? מה הוא רוצה עכשיו?
פשוט. שלחו לי רכיבים, ברי השגה כמובן, שהייתם רוצים בבירה שלכם.
תרגישו חופשי להתפרע.

הרכיב שייבחר יזכה את המציע ב -
1. השתתפות מלאה בתהליך הבישול
2. בחירת שם לבירה
3. הרבה בירה.....

הצעות, בצירוף שם מלא ודרך התקשרות עמכם למייל - info@bsora.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה